Иван Гешев: Политиците да решат на коя страна са - на хората или на престъпниците

18:21, 27 фев 20 25 3032 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спецакция в Гоцеделчевско
Спецакция в Гоцеделчевско

„От тук нататък имаме една гранична линия – от едната страна са интересите на хората, които ние смятаме да защитаваме, от другата страна са престъпниците и олигарсите. А политиците – президент, премиер, депутати, трябва да решат коя страна избират”. Това каза главният прокурор Иван Гешев в Ихтиман, където се провежда спецакция по линия на битовата престъпност, предаде БГНЕС.

Главният прокурор определи като наглост искането за промени в дейността на прокуратурата от страна на адвокати на подсъдими.

Правят пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир

"Аз разбирам, че в момента много хора имат интерес от слаба и неработеща прокуратурата, но съм сигурен, че това не искат хората", каза още Гешев. „Лица, които вие, медиите, наричате олигарси, искат неработеща прокуратура”, заяви още Гешев. Според него враговете на прокуратурата искат да блокират нейната дейност чрез законодателни промени. Отговорът на Гешев обаче е, че прокуратурата ще продължи да работи така, както досега.

"Двама прокурори от Върховната касационна прокуратура са провели срещи на високо ниво относно екстрадирането на бизнесмена Васил Божков от Обединените арабски емирства", заяви обвинител номер едно Иван Гешев.

Той каза още, че и прокуратурата, и българската държава са си свършили работата. „Говорено е с тамошната прокуратура на високо ниво. Топката е в друга държава”, каза главният прокурор.

Акцент на деня: Прокуратурата по следите на новините

Днес на територията на общините Ихтиман и Костенец се провежда специализирана полицейска акция по линия на битовата престъпност. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че до момента има десет задържани лица в двете общини. Задържан е и 1 кг марихуана, както и цигари без бандерол.

По-късно властите ще обобщят резултатите от действията в района.

Спецакция се проведе и във Варна. Двама души са задържани. У тях са открити и иззети 55 000 къса с цигари без акцизен бандерол от популярна марка на приблизителна стойност 16 000 лв. Двамата мъже са известни на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна.

Извършени са и проверки за нерегламентирани превози. В хода им са проверени 3 коли и 8 души. Съставени са 3 акта за установени административни нарушения. По време на операцията са проверени 389 МПС. Проверените лицата са 444, като от тях са задържани 19 души, оказвали влияние върху криминогенната обстановка в региона, сред тях 4 джебчийки.

Четирима души, обявени за общодържавно издирване, са установени и задържани. Установен е и един гражданин на Киргизстан, издирван от Интерпол - изяснява се статута му. По линия на служба „Контрол на общоопасните средства” /КОС/ е съставен АУАН за неправилно съхранение на огнестрелно оръжие.

13 души от криминалния контингент са задържани при специализирана акция, проведена на територията на общините Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча. Тя е насочена срещу нелегалната миграция и битовата престъпност. В нея са участвали полицаи от местното РУП, „Охранителна полиция, Гранична полиция  и жандармерията, съобщават от МВР.

На 8 от задържаните са повдигнати обвинения.  В хода на операцията са открити 14,4 грама канабис. Проверени са и две заложни къщи. Проверени са и 120 автомобила, съставени са 13 акта за установени административни нарушения.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама