Правят пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир

13:43, 26 фев 20 / Общество 25 1765 Шрифт:
Topnovini

"Прокуратурата ще извърши пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир", каза главният прокурор Иван Гешев в Кричим, цитиран от БГНЕС.

Гешев разпореди проверка на всички приватизационни сделки

Попитан за искането за проверка във връзка с приватизацията на Пловдивския панаир и Георги Гергов, Гешев отговори, че подходът ще е еднакъв. „Ще извършим пълна проверка, ще анализираме ситуацията и ще се снемат обяснения от всички замесени лица. Предстои пълна проверка. Ако има данни и доказателства за престъпления, ще подходим както все път, независимо дали става въпрос за Гергов или някой друг", каза Гешев. Той добави, че "всеки, който е нарушил закона и който не спазва правилата или ще трябва да спазва правилата, или ще понесе последствията на закона“.

Главният прокурор потвърди, че прокуратурата се е самосезирала по публикации в испански медии, свързани с твърдения за пране на пари. "Няма проблеми да разпитаме всеки, когато имаме данни или доказателства за нещо. Това е рутинен случай, единственото интересно е за вас журналистите с оглед предмета на тази проверка", коментира Гешев. 

Борисов заподозря, че Радев го атакува през испанска медия

„Имаме хиляди проверки и при всички тях, независимо дали става въпрос за министър, за министър-председател или за лица, които имат някакъв имунитет, първо спазваме закона такъв, какъвто е и не делим хората на министри, министър-председатели, лица с имунитет, депутати или изключително богати хора или социално слаби. Единственият критерий е дали е спазен законът или не е спазен законът. Прокуратурата има еднакъв подход във всеки един случай, независимо с оглед на личността“, добави Гешев.

За бившия екоминистър Нено Димов, който е в ареста, главният прокурор заяви: „Казаха, че сме били извършили политическо убийство, друга опозиционна партия от трибуната на НС мисля, че Нинова, изнесе реч какви други нарушения сме извършили по отношение на друго лице с имунитет. Прокуратурата не съобразява действията си с политическите последствия и въобще не ни интересува как ще го интерпретират политиците, това си е проблем на политиците“.

"Работата на прокуратурата е, когато има доказателства и данни за престъпления, да спазва закона", подчерта Гешев и добави: "Оттам нататък какво смята една партия, независимо дали е коалиционна или опозиционна, или някой политик, въобще не ме интересува и не би трябвало да го интересува всеки прокурор. Ние нямаме досег с политиците".

„Единственият досег с политиците е, когато те нарушат правилата на закона, оттам нататък не ме интересува някой какво смята и какво коментира. Чух, че танкове трябва да дойдат. За съжаление не знам дали има работещи танкове, така че идеята не може да се реализира на базата на това, което знам, което е тъжно, но какво да направим“, коментира още главният прокурор.

Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха с. Йоаким Груево, с. Триводици и с. Ново село, община Стамболийски, както и градовете Перущица и Кричим, във връзка с проведената на територията на населените места специализирана операция по противодействие срещу битовата престъпност.

При срещите си с представителите на местната власт, Иван Гешев и Ивайло Иванов бяха уверени, че престъпността в региона е с нисък интензитет, което не изключва необходимостта от превантивни мерки. В Перущица главният прокурор Иван Гешев направи кратки посещения на Историческия музей в града, Историческата църква „Св. Архангел Михаил“ и откритото през 1850 г. новобългарско училище, в което първи учител е бил Христо Г. Данов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама