Фандъкова: Срамно е София се разделя на партийни квартали

16:38, 10 фев 20 / Политика 25 2862 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Йорданка Фандъкова показа във Facebook новия физкултурен салон на 176 училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в район „Нови Искър“. “До преди месец учениците тренираха в стая в мазето, днес вече имат модерен салон и нов двор със спортни съоръжения”, написа столичният кмет и припомни: „През миналата година изградихме 6 нови физкултурни салона, а през тази изграждаме още 3 – на 30-о училище във „Възраждане“, 100-о училище в „Сердика“ и 9-а френска езикова гимназия в „Средец“. Остава ни да построим и салон на професионалната гимназия по изкуства в „Сердика“ и ще изпълним задачата си всички училища в София да имат физкултурни салони". 

Стана ясно още, че днес официално е изпратила списък с 9 нови детски градини и 3 училищни сгради, за които кандидатстваме за финансиране от държавния бюджет. Те се намират в районите „Красно село“, „Слатина“, „Възраждане“, „Овча купел“, „Витоша“, „Подуяне“, „Люлин“, „Триадица“, „Изгрев“ и „Кремиковци“.

Миналата седмица обещах на общинските съветници, че всеки път, когато говоря за обектите, в които инвестираме, ще казвам района, в който се намират. Това е единственият начин с факти да отговоря на грижливо разпространяваните манипулации, че инвестираме само в райони, спечелени от ГЕРБ“, пише Фандъкова.

Окончателно: Одобриха парите за столицата

„Всеки изкушен от партийните противоборства може да преброи кои от районите по-горе се управляват от кметове, издигнати от ГЕРБ-СДС, ДБ или БСП и да си отговори на въпроса дали са само „наши“. За мен лично такива сметки са обидни и грешни. Срамно е за политици, избрани да управляват хиляди хора, да ги делят на тези, които са гласували за тях и на тези, които не са.

Уважаеми съветници и партийци, такова разделяне е срамно за Вас и обидно и за хората, които са гласували за Вас, защото след като изборите са свършили, носите отговорност пред всички. Партийните карти на София, които се опитвате да чертаете, раждат разделения, а разделенията не решават проблеми, а създават нови.

София е град на свободни хора, които всекидневно преминават поне през 2-3 от партийните граници, които очертавате на картата. София е един град, а не отделно взети партийни владения. Радвам се, че кметовете на райони, независимо от партийните им пристрастия, влизат в работен режим и разчитам на всеки от тях да вършим работа заедно“, пише още Фандъкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама