БСП внася вот на недоверие към кабинета "Борисов"

06:50, 20 яну 20 / Политика 25 1635 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

БСП внася вот на недоверие към правителството заради провала в управлението на околната среда и водите. Кога вотът ще бъде разгледан в пленарна зала зависи от ръководството на парламента. Очаква се гласуването му още тази седмица. 

За успешен вот на недоверие са нужни гласовете на 121 народни представители. БСП са 79, ДПС 25, "Воля" 12, а независимите - 8. Ако всички гласуват "За", се събират 124 гласа.

Очаква се вотът да бъде внесен в 14 ч., а преди това БСП ще проведат консултации с АБВ и "Движение 21". Очаква се отговор от "Демократична България", които също са поканени.

В края на миналата седмица "червените" проведоха консултации с опозиционни партии. От ДПС заявиха, че ще подкрепят вота. От "Воля" все още не са решили по какъв начин да гласуват. Остават независимите депутати, които са от "Атака". 

Винаги в началото на годината опозицията започва с вот на недоверие към управляващите. Това е нормална парламентарна практика, коментира депутатът от ГЕРБ и член на правната комисия в парламента Десислава Атанасова.

На 30 декември от БСП обявиха, че внасят вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провал в политиката по околната среда и водите. Конкретните поводи са водната криза в Перник и мръсният въздух в цялата страна. Според лидера на партията Корнелия Нинова, да бъдат оставени половин милион българи без питейна вода е политика на геноцид.

Това ще е четвъртият вот на недоверие на опозицията към кабинета „Борисов“ 3. Предишните бяха за провал в борбата с корупцията, в здравеопазването и сигурността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама