Арх. Игнатов: Знам какво да направя, за да имаме тротоари, паркове и транспорт

19:00, 22 окт 19 25 2295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Знам какво да направя, за да имаме тротоари, паркове и транспорт. Това каза кандидатът за кмет на София на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов по време на предизборен дебат.

Въздух и замърсяване – стратегия за справяне с трафика

Според него за решаване на проблемите с трафика са нужни краткосрочни цели. Като такива той предлага създаване на Единен център за управление на транспорта – пускане на зелени коридори и регулиране на светофари. „Това, че наблюдавате трафика, не означава, че го управлявате“, се обърна арх. Игнатов към Йорданка Фандъкова.

Ремонти и презастрояване

Според него единственото решение за презастрояването в столицата е преразглеждането на Общия устройствен план. „Това сме го заложили, знаем как се прави. Към Общия устройствен план трябва най-накрая да се направи програма за прилагане – списък с всички имоти, които попадат в уличната зона и зелените пощи и да се отделя поетапно бюджет за тяхното откупуване. От този проблем са засегнати над 350 хил. софиянеца в момента“, поясни Игнатов. По думите му проблемът е, че няма такава програма, а не че имотите са скъпи и Столична община не може да ги купи. Попитан откъде ще намери нужните средства за откупуването им, той отговори чрез „пресичане на корупцията“.

Кръстосан огън

Попитан от гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова какви мерки предприема за решаване на проблемите с „Топлофикация“, той отговори:

„Топлофикация“ е болният човек на Столична община и това дружество трябва да оздравее, за да не стане катаклизъм, когато тя спре и замърсяването става нетърпимо. То минава през три мерки – преструктуриране към преносна мрежа и търговия. Второ - външен мениджънт е професионално управление след конкурс. Третата най-важна стъпка е да се преразгледат договорите с посредниците, които търгуват от името на дружеството на енергийната борса, дружествата на г-н Ковачки, който е той е избран с гласовете на ГЕРБ, БСП и ВМРО.

Детските градини

Според Борислав Игнатов проблемът в яслите е по-голям от този в детските градини. Той предлага Столична община да придобива помещения под наем или да заплаща като компенсация на родители, които са останали без свободни места.

„Архитект съм по образование, професия и призвание. Знам как да направя така, че в нашия град да има тротоари, залени паркове и транспорт – всичко, от което има необходимост. Това минава през политическа воля. Ние я имаме. Призоваваме ви да ни подкрепите с номер 66 в бюлетината. Сега е моментът. Нищо не е предрешено. Гласувайте“, завърши арх. Игнатов.  

 

Още по темата:

Фандъкова: София не се нуждае от хаос и експерименти, а от стабилност и развитие

Манолова: Гласувайте за промяната, за да не гледате бетон и да не дишате мръсен въздух

Борис Бонев: Време е младите, независими и активни хора да поемем нещата в свои ръце

Джамбазки: Изберете ВМРО, ако искате град без цигански катуни и каруци

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама