Журналистът Петър Волгин: Новият директор се опитва да кадрува, но си отива

12:05, 13 сеп 19 25 4975 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Журналисти протестират пред БНР срещу свободата на словото

Новият директор се опитва да кадрува и да казва кой събеседник да се записва и кой не, но той си отива. Това каза в началото на протеста организиран пред БНР журналистът Петър Волгин, след вчерашното отстраняване на журналистката Силвия Великова, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Тази сутрин сигналът на програмата „Хоризонт“ беше заглушен в цялата страна.  Журналисти протестират пред БНР срещу свободата на словото.  Официалният мотив за заглушаването е "техническа профилактика" от 6 до 11 часа. Предаването можеше да бъде чуто само по интернет.

БНР вкарва по още един журналист във всеки ресор, за да осигури плурализъм на гледните точки

По закон радиото е част от националната сигурност на страната и една от основните му функции е да информира гражданите по време на кризи.

Затова спирането на сигнала прилича на нарушаване на закона. По информация на източници на ТОПНОВИНИ, решението за спиране на излъчването е на генералния директор на БНР, а не е профилактика нито на КРС, нито следствие от действията на служителите работещи в радиото.


Екипът ни потърси за изясняване на обстоятелствата КРС и отправи въпроса дали спирането на ефирното излъчване на БНР в цялата страна е предвидена профилактика или не. Отговорът, който получихме беше, че трябва да бъде изпратено официално запитване по e-mail, а кога ще бъде получен отговор остана неизяснено.

СЕМ проверява спирането на програма „Хоризонт“ по БНР


Вчера в радиото, което има репутацията на единствената свободна национална медия, бе сменен директорът на програма "Хоризонт" и скоростно бе взето абсурдното решение известната водеща и съдебен репортер Силвия Великова да бъде свалена от ефир и да й бъде отнет съдебния ресор.

Ивайло Савов: Действията, предприети спрямо Силвия Великова, са след моето освобождаване

Снощи, след като се разбра, че журналистическата гилдия няма да допусне подобно посегателство над свободното слово, а колегите й излязоха с декларация в нейна защита, решението бе отменено.

Силвия Великова: Върната съм в съдебния ресор на БНР


Силвия Великова често е заемала критични позиции спрямо главния прокурор Сотир Цацаров и безалтернативния му наследник Иван Гешев. Самата журналистка обясни, че именно това стои в основата на свалянето й от ефир.

Още по темата прочетете тук:

Нинова: Вчера опозицията, днес журналистиката- утре кого ще дискредитирате, уважаеми управляващи

Журналисти излизат на протест пред БНР, заглушиха сигнала на ''Хоризонт''

Мая Манолова: Силвия Великова е абсолютен професионалист

БНР свали от ефир Силвия Великова

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама