Музеят "Земята и хората" с прояви за Европейския ден на езиците

16:30, 23 сеп 18 / Култура 25 1407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Културни институти и посолства отново ще отбележат заедно Европейския ден на езиците на 26 септември и канят всички жители и гости на София да се позабавляват, да печелят награди и да научат любимите си думи на други езици. Една от новостите е, че събитието ще се проведе на ново място и с по-късен начален час, за да бъде по-удобно за посетителите, тъй като 26 септември е работен ден. "Панаирът не езиците" ще бъде в музея "Земята и хората" и ще започне от 17:30 ч.

Тази година Европейският ден на езиците ще бъде посветен на културното наследство. Организаторите канят всички да доведат приятели, деца и близки, за да могат и те да видят какви възможности предлагат знанията на чужди езици. Посетителите ще могат да разговарят с хора от различни европейски културни центрове и да проверят какви са най-добрите възможности за езиково обучение. На щандовете ще има забавни и образователни игри, от които всеки може да спечели награда докато научава нещо полезно на 18 езика:английски, български, австрийски, грузински, испански, италиански, немски, чешки, полски, македонски, румънски, руски, португалски, словашки, унгарски, фински, френски, шведски.

За първи път ще бъде проведена и една нова инциатива – "speak dating". Подобно на популярния формат на бързите срещи за търсене на партньор ("speed dating"), "спийк дейтинг" дава възможност за бързи срещи с много хора за кратко време, но разликата е, че участниците няма да търсят любовта, а възможност да говорят на повече езици.

Участниците в играта на щанда на Британски съвет ще могат да се включват във викторина за 2 безплатни курса по английски.

Европейският ден на езиците в България е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC и се организира съвместно с Европейската комисия, посолства и други културни организации.

Организатори на събитието тази година са: Британски съвет, Чешки център, Институт Сервантес, Европейска комисия ГД „Писмени преводи“, Френски Институт, Гьоте институт, Център за Развитие на човешките ресурси, Унгарски културен институт, Италиански културен институт, Полски институт, Руски културно-информационен център, Посолство на Австрия, Посолство на Финландия, Институт за български език към БАН, Посолство на Словакия, Посолство на Грузия, Посолство на Швеция, Посолство на Румъния, ОПТИМА,
Португалски културен и езиков център, Културно-информационен център на Република Македония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама