Намериха джипа от грабежа в Перник

17:00, 19 дек 20 25 3479 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Намерен е изгорял джипът, с който са избягали извършителите на вчерашния грабеж в Перник, при който бяха задигнати около 1 млн. лв. от инкасо автомобил. Това съобщи директорът на ОДМВР ст. ком. Димитър Попов, цитиран от БТА.

Колата била открита над пернишкия квартал "Църква" в близост до магистрала "Струма". Все още не е уточнено чия собственост е джипът, няма и заподозрени.

Междувременно компанията „ВИП Секюрити“, която е собственик на обрания инкасо автомобил в Перник, обяви парична награда срещу информация за престъплението. Фирмата предлага 200 000 лева в брой срещу достоверна информация, съобщиха от „ВИП Секюрити“ в официална позиция, цитирана bTV.

От официалната позиция на компанията става ясно, че нападателите на инкасо автомобила са били четирима и са били въоръжени. Един от служителите на фирмата е бил леко ранен след удар с оръжие по главата.

След проверка на звеното ни за вътрешна сигурност, имаме основания да смятаме, че инкасо екипа няма отношение и е жертва на нападение на организирана престъпна група“, категорични са от „ВИП Секюрити“.

Грабежът бе извършен вчера, а според първоначалната информация открадната сума е  е 1 млн. лева. Атаката е станала пред сграда, в която има офиси на ЧЕЗ и офис на фирма за парични преводи в страната и чужбина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама