И Панагюрище с вечерен час

12:54, 03 апр 20 / Общество 25 1938 Шрифт:

Вечерен час за всички жители на община Панагюрище въвежда от тази вечер кметът на града Никола Белишки. На децата ще бъде забранено да излизат навън от 20:00 часа до 6 часа сутринта, а на възрастните - от 21:00 до 6 часа, предаде БНТ.

Радев призова за преосмисляне на социалната изолация

"Панагюрци са дисциплинирани хора, те имат чувство за общност, но има една малка част, може би не повече от 10%, тъй наречените безсмъртни, в кавички, които не си дават сметка за опасността от пандемията и не спазват никакви правила", заяви кметът на града. 

Забраната няма да важи за работещите на смени, като те ще трябва да представят служебни документи за това. Свободно ще бъде движението и на всички, които се нуждаят от медицинска помощ. Жителите на Панагюрище приемат спокойно ограничителната мярка.

Освен това се забранява и достъпът до дворните пространства на детските градини и училищата. Прекратява се използването на автоматите за продажбата на кафе и безалкохолни напитки. Нарушителите ги грози глоба, а изпълнението ще се следи от полицията.

Вечерен час вече въведоха общините Костинброд, Стара Загора, Чепеларе, Белица, Козлодуй, Чирпан, Елин Пелин, Нова Загора, Смолян, Брезник и др. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама