Ути с истинско кулинарно шоу в магическата местност Свети Константин

12:00, 11 авг 21 25 4522 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ути Бъчваров и екипът му, заедно с още 1400 изпълнители от всички краища на България, се спряха в магията, наречена Свети Константин – местност, намираща се високо над град Пещера с невероятни поляни, от които можеш да видиш прекрасна Тракия в цялото й великолепие.

Изпълнители от цяла България се събраха на ежегодния събор, който всяка година в края на август ги привлича към това магнетично място - за да пеят, да танцуват и да бъдат българи от все сърце.

Като част от богатата програма на събитието, тази година кметът Йордан Младенов реши да покани и екипа на Ути, един от хората с истинско голямо и много родолюбиво сърце. Докато на сцената танцуваха и пееха малки и големи, пред погледа на над 5000 зрители се случи истинско кулинарно шоу.

Всички са луди по сладоледа на Ути

Едно вкусно и сочно прасе беше превърнато в огромна пържола и метнато на най-голямото барбекю в България, а през това време беше направено и огромно вкусно, цвърчащо и нашенско 50-килограмово кюфте.

Артистът направи и свой конкурс – не за най-добро певческо изпълнение, а за най-добро... кюфте. Хора от публиката бяха привиквани на импровизираната сцена, а Ути им задаваше невероятни задачи. Например „Направете кюфте точно 67 г!”. Печелившите си тръгнаха с лично подписана книга от кулинаря.

Когато всичко беше готово, се изви дълга опашка. След шоуто всички присъстващи се насладиха на множеството изпълнители и уникалния огън, запален под звездите на Родопа.

Призоваваме всички догодина задължително да включат Националния фолклорен събор на народното творчество „Св. Константин“ Пещера сред местата, на които да отидат.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама