Младен Маринов: Още няма име за главен секретар на МВР

15:05, 25 сеп 18 / Политика 25 2355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вземането на решение за нов главен секретар на МВР ще стане след като премиерът се завърне в страната. Има много професионалисти, но конкретно име нямам - това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в Пазарджик, където откри обновената сграда на Областната дирекция на МВР.

По думите му в момента заместник-главният секретар изпълнява длъжността и министерството работи в пълен обем.

Министърът на вътрешните работи откри обновената сграда на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Проектът за ремонтирането ѝ е на Община Пазарджик и се финансира от ОП "Региони в растеж". В обновяването на сградата са вложени близо 1 700 000 лева.

Министър Маринов благодари на кмета на Пазарджик Тодор Попов за това, че е извел като приоритет санирането на сградата и подчерта, че всеки обществен ресурс, вложен в сигурност, не е загубен и възвръща многократно стойността си. Той увери, че като министър на вътрешните работи ще продължи да работи за подобряване на условията на труд и на материално - техническото обезпечаване. Полицаите трябва да се чувстват защитени по време на работа, а това е свързано с добра екипировка, автомобили и въоръжение. Само тогава може да изискваме от тях да дават сигурност и на останалите граждани, каза министърът. Маринов пожела на служителите да работят в името на обществото и да се гордеят с това, че са избрали да бъдат полицаи.

Министърът на вътрешните работи съобщи също, че през изтеклото денонощие поради усложнената метеорологична обстановка са постъпили около 320 сигнала за пожари и още 120 - за материални щети вследствие на силния вятър. По всички е реагирано незабавно, увери Маринов. Според него основна причина за инцидентите е това, че силните ветрове са причинили къси съединения в електропреносната мрежа и огънят се пренесъл.

Младен Маринов поздрави столичната полиция за проявен професионализъм при задържането на Георги Воденичаров - Кико. По думите на министъра той е един от емблематичните автокрадци, който формирал основно оперативната обстановка по линия на противозаконното отнемане на автомобили. Задържаният имал множество висящи дела, но Маринов не уточни техния брой.

Вътрешният министър направи и кратко посещение в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Той припомни, че един от приоритетите му като вътрешен министър ще е обучението на полицейските служители и тяхната професионална квалификация.

Министърът посети и стрелбищния комплекс, където се провеждат занятията по стрелкова подготовка. Директорът на центъра комисар Стоян Зайков запозна министър Маринов с учебния план и дейностите, прилагани от преподавателския състав за осъществяване на качествена подготовка на новопостъпилите стажанти.

Към настоящия момент в ЦСПП-Пазарджик се обучават близо 350 служители от Главна дирекция „Гранична полиция“, СДВР и областните дирекции на МВР в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама