Майдел: Община Ловеч е привлякла 36 млн лева допълнителни инвестиции

16:15, 21 сеп 18 / Политика 25 1703 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„За настоящата година община Ловеч има привлечени инвестиции на стойност 36 млн. лева, което е почти колкото общинския бюджет, което е резултат от работата на кмета Корнелия Маринова и екипа ѝ. Този ресурс позволява да се подобри инфраструктурата, да се създадат нови социални услуги в помощ на децата и възрастните, да се създадат работни места.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в петък, 21 септември 2018г. в Ловеч, предават от пресцентъра на ГЕРБ.

„Най-важната инвестиция за всеки град е в образованието, защото бизнесът инвестира и създава работни места там, където има качествени и подготвени кадри. Ловеч е пример в това отношение с инвестирани над 8 млн. лева в учебна инфраструктура за тази година, което е най-високият процент спрямо общинския бюджет в сравнение с всички български общини’’, допълни Ева Майдел.

В рамките на посещението си в Ловеч, българският евродепутат организира две дискусии за киберсигурност и безопасен интернет в езиковата гимназия „Екзарх Йосив I” и Природоматематическата гимназия, в които се включиха над 500 ученици. Инициативата е част от кампанията #SaferInternet4EU на българския еврокомисар Мария Габриел. Основен лектор беше началникът на Сектора за борба с киберпрестъпленията в ГДБОП Явор Колев, а гост-лектори бяха местни експерти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама