Електрохолд представи плановете си за Област Ловеч

16:17, 22 юни 22 25 1907 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова
Карел Крал, главен изпълнителен директор на Елетрохолд България, и Виктор Стойчев, областен управител на Ловеч
Карел Крал, главен изпълнителен директор на Елетрохолд България, и Виктор Стойчев, областен управител на Ловеч

Развитието на електроразпределителната мрежа в област Ловеч и подобренията в обслужването в резултат на дигитализирането на услугите бяха основни теми на среща на ръководството на Електрохолд, доскоро ЧЕЗ, с местните власти от областта. Домакин на работното заседание беше областният управител Виктор Стойчев. На него присъстваха кметове на общини и техни представители от цялата област.

На срещата ръководството на Електрохолд представи новите имена на компаниите от групата и техните приоритети, сред които акцент е електронното обслужване. В момента са дигитализирани над 80% от услугите на снабдителната компания Електрохолд Продажби и над 90% от услугите на разпределителното дружество ЕРМ Запад. 

Местните власти остават наш ключов партньор в изпълнение на нашата мисия да осигуряваме енергия, да инвестираме устойчиво и да подобряваме качеството на живот“ каза Карел Крал, главен изпълнителен директор на групата Електрохолд.

Операторът на електроразпределителната мрежа ЕРМ Запад, доскоро ЧЕЗ Разпределение, обяви, че през 2022 г. ще инвестира в област Ловеч 2.37 млн. лева, като средствата ще бъдат вложени основно в реконструкция на мрежите ниско напрежение и изграждане на нови съоръжения. Сред по-големите инвестиционни проекти са модернизацията на възлова станция „Беглеж“, в която ще се вложи четвърт милион. Близо половин милион ще бъдат вложени в присъединяване на нови клиенти. 

Електрохолд представи приоритетите си за развитие на мрежата в Благоевградско

По време на срещата страните подписаха Споразумение за партньорство с оглед подпомагане успешното реализиране на политиките и проектите в интерес на жителите на областта, съобщиха от Електрохолд България. 

Срещата в Ловеч е част от серия срещи на ръководството на Електрохолд с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на групата за открита, активна и диалогична комуникация с кметовете на общини и областните управители на територията, която обслужва.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама