Две училища в Ловеч започват новата учебна година с недовършени ремонти

10:55, 17 сеп 18 25 1023 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основно училище „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч, както и Националната гимназия по ветеринарна медицина започват новата учебна година с ремонти. От двете училища уверяват, че учебният процес ще протича нормално. Критична беше обаче ситуацията в основното училище, където до петък на обяд не беше сигурно дали новата учебна година ще може да започне, защото заради ремонтните дейности до тогава нямаше достъп до сградата.

Директорът на училището Любомир Христов обясни пред БНР:

„Изграждането на физкултурен салон и на обновяване на спортните площадки е част от един голям проект по програма „Региони в растеж“. Началото на проекта се забави. Няколко търга за изпълнение на проекта се провалиха, тъй като избраните фирми се отказаха. Началото на проекта започна през юни. За 3 месеца се работеше главно по изграждане на физкултурния салон. В началото на август започна махането на старата настилка. Имахме уверение, че за първия учебен ден ще бъде поставена нова настилка. Направено е всичко възможно, за да имаме нормален учебен процес. Благодарение на намесата на контролните органи, фирмата-изпълнител ударно в почивните дни успя да изгради една достъпна среда“.

Валентина Николова, която е родител на дете от училището, изказа опасенията си: „Не може децата в междучасията да седят в класните стаи и да не се пускат навън, защото има препятствия, дупки, пясъци. Учителите няма как да отговарят за това“.

Учебната година в Основно училище „Проф. Димитър Димов“, както и в други ловешки училища, започна с благотворителна кампания. Много от децата не носеха букети с цветя за учителите си, а тези средства ще бъдат събрани и дарени за лечението на две деца. Едното е 7-годишният Ники, който сега ще е първи клас, а другото дете е 2-годишната Марая. И двете деца се нуждаят от спешно лечение.

Днес за първи път училищния праг в Ловеч ще прекрачат 292 деца, а общо в училищата на територията на общината са записани за новата учебна година близо 4700 ученици.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама