Две отделения в ловешката държавна болница заработиха отново

14:35, 12 сеп 18 25 1349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две отделения, които бяха затворили врати в ловешката МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов", заработиха отново от 1 септември и приемат пациенти, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Ръководството на лечебното заведение информирало областния управител Георги Терзийски за хубавото събитие.

След прекъсване от април т.г., отново поднови дейността си Пневмофтизиатрично отделение. Началник на сектора е д-р Михаи Киров, като в екипа му са още и д-р Елица Василева - пулмолог, д-р Царина Цанева - пулмолог и д-р Галина Пенева – алерголог.

Очното отделение преустанови работа преди три месеца. Началникът д-р Пепо Нешев, ординаторите д-р Румяна Цанова и д-р Марияна Спасова вече са на разположение на пациентите.

Нередовно снабдяване с лекарства и консумативи и неизплатени заплати бяха причините за прекратяване на работата на двете отделения. Към момента заплатите в ловешката болница се изплащат регулярно.
Нов началник има и Спешно отделение към държавната болница. От началото на септември в него се завърна от работа в частна болница д-р Николай Дяков.

От ръководството на лечебното заведение информираха областния управител още, че до дни ще започне работа и новият скенер, който бе предоставен на болницата от държавата през 2016 г., но досега не бе монтиран. Вече е приключил ремонтът на помещението и се очаква модерната апаратура да заработи в най-кратки срокове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама