Затвориха още едно отделение на болницата в Ловеч

16:15, 30 май 18 25 980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още едно отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Ловеч е било затворено, съобщи прокуристът на лечебното заведение д-р Ченко Чалъков, предава БТА.

По думите му, отделението по очни болести е запечатано, тъй като персоналът му е излязъл в тримесечен неплатен отпуск. Дейността трябва да бъде възстановена на 1 септември. В момента затворени са и отделенията по съдова хирургия, кардиология, урология и пневмология и фтизиатрия. За тях няма да бъдат подписани и договори за клинични пътеки с Районната здравноосигурителна каса. Според заместник-директора на болницата д-р Румяна Нановска, за тях не е кандидатствано, защото няма персонал и апаратура, а отделенията временно са преустановили дейността си.

Въпреки очакванията, че до края на месеца ще получат забавените заплати за февруари, март и април, а запорите на лечебното заведение ще бъдат вдигнати и днес медиците от болницата излязоха на протест и блокираха за 30 минути една от основните улици в Ловеч. Те продължават да настояват за трайно решаване на проблема с тежкото финансово състояние на болницата, повече яснота за бъдещето й и осигуряване на лекарства и консумативи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама