Премиерът обеща да пуснат водата в Генерал Тошево

11:50, 16 май 19 / Политика 25 1556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Квартал "Пастир" в Генерал Тошево вече 22 дни е без питейна вода, след като на 25 април беше установено, че водата е замърсена. Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент утре в 11 часа водоподаването да бъде възстановено, но само за санитарни и битови нужди. Това съобщи на брифинг след срещата с него в Министерския съвет кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров.

Пробите на водата продължават. Димитров предупреди гражданите да не използват водата за пиене утре до 11 часа.

Проблемът трябвало да бъде решен от Вик и РЗИ-Добрич. Оказало се обаче, че няма лаборатория в България, която да изследва тези показатели под 0,1 микрограма на литър.

Припомняме, забраната за ползване на водата за битови нужди и за пиене беше наложена на 25 април, след като се оказа, че във водопреносната мрежа са излети пестициди и хербициди.

По тази причина прокуратурата в Добрич започна следствие по случая. Заради продължителната липса на вода обаче напрежението сред хората в квартала започна да ескалира. Останалите на сухо над 400 жители подготвиха петиция, с която искат да сезират "всички държавни и общински институции, които имат пряка и косвена отговорност по настоящия проблем".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама