Общинарите в Добрич с извънредно заседание заради водния проблем в града

08:10, 04 окт 18 25 1073 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Добрич общинските съветници заседават извънредно. На сесията ще бъдат разисквани проблемите с водоснабдяването в града. То се свиква по искане на 26 общински съветници. На заседанието ще бъдат изслушани представители на Управителния съвет на водното дружество, както и негови експерти. Целта е да бъдат предприети спешни мерки за подобряването на услугата.

Инициатор на извънредната сесия по ВиК проблемите на Добрич е общинският съветник Михаил Игнатов, който присъства на протестите на жителите на квартал "Рилци" в началото на септември. Те бяха породени от системната липса на водоподаване през летните месеци и проблеми с налягането в голяма част от жилищните сгради в района.

Според Майя Сапожникова – един от организаторите на протестите, вдигането на цени не е гаранция за повишаване на услугите.

„Всъщност ВиК даже вече не е и ремонтна бригада, защото, където е текло, пак си тече, който от гражданите няма налягане, продължава да няма. Градът се е превърнал в една голяма дупка заради разкопаването от авариите. Вече не ни е ясно къде е изкоп на ВиК и къде се работи по проекта „Воден цикъл“, заяви Сапожникова за БНР.

Не са единични случаите, когато хората звънят до ВиК-Добрич, за да дадат сигнал, че нямат вода, и въпреки че в квартала им не се прави подмяна на водопроводите, отговорът от оператора е, че причината е във „Водния цикъл“, каза още Сапожникова. „Това е много удобно извинение и прехвърляне на топката към „Водния цикъл“, което също е един вид инвестиция от страна на гражданите на Добрич. Само те инвестират – с повишаване на цената, в проекта „Воден цикъл“… В един момент този проект ще бъде даден в ръцете на едно почти фалирало дружество, което със сигурност дори не знае какво да прави с него“, добави тя.

„Решаването на проблемите на ВиК дружеството не трябва да става пред сградата на ВиК и на улицата, а трябва да има една адекватна реакция от страна на институциите“, каза общинският съветник Михаил Игнатов пред БНР.

На днешната сесия на Общинския съвет ще бъдат направени конкретни предложения, каза Ивелин Радичков – общински съветник. „Имаме предложение да създадем временна комисия, която да обобщи въпросите от сесията и чрез свой представител да ги даде в Асоциацията по ВиК, където е реално задаването и търсенето на отговорност“, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама