Жители на Добрич отново протестират срещу местното ВиК

09:40, 05 сеп 18 25 1252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на Добрич отново ще изразят недоволството си пред сградата на местното водно дружество заради системен недостиг на вода.

Община Добрич и ВиК дружеството в града са постигнали единодушие по въпроса с продължаващия проблем с липсата на вода вече повече от 20 дни в квартал "Рилци". Жителите изразиха своето недоволство от липсата на адекватни мерки в четири протеста през последните две седмици. Днес кметът на града Йордан Йорданов свиква среща между гражданите, представители на водния оператор и общината, предава БНР.

До края на тази седмица трябва да се вземе решение водонапорната кула на кооперацията в квартал "Рилци" да може да се използва от ВиК дружеството. От своя страна то е поело ангажимент за изграждане на алтернативно трасе от един километър, което да замести компрометираното старо, заяви на брифинг кметът на община Добрич Йордан Йорданов.

"Ние сме поели ангажимента, че до шест месеца ще бъде изградено изцяло довеждащото водопроводно трасе до самия квартал", допълни Йорданов. Той припомни, че още на 27 октомври миналата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството - собственик на местното ВиК дружество, както и всички ангажирани институции, са били алармирани за задълбочаващите се проблеми с водоподаването в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама