За ден задържаха над 140 мигранти в Бургаско

11:13, 28 авг 22 25 3611 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Полицията залови тежкотоварен автомобил с афганистански мигранти в района на бензиностанция в бургаски ж.к. Меден рудник. Това е и главният път от Средец към Бургас, предаде БНТ. 

По последни данни на МВР нелегалните мигранти, които са открити в багажника на тира, са 88. Има шест полицейски екипи в района. Тежкотоварният автомобил е бил хванат в 6:45 ч. днес.

По данни на bTV регистрационният номер на превозното средство е Скопие, Северна Македония. Водачът е 60-годишен македонски гражданин. Мигрантите са били в каросерията на камиона. Сред тях няма жени и деца, а само мъже на средна възраст. Те са качени в района на Дебелт. 

Още 53 мигранти от Афганистан бяха задържани от служители на ГПУ Бургас в района между селата Габър и Дебелт. Те са арестувани паралелно с 88-те бежанци, заловени на входа в Бургас, съобщава bTV.

Мигрантите са откарани в ГПУ Бургас. Образувано е досъдебно производство и ще се работи от ГД „Гранична полиция“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама