Кметът на Поморие посрещна със скандал Клеър Дейли

13:14, 16 окт 20 / Общество 25 1639 Шрифт:

Скандал с ирландската евродепутатка Клеър Дейли в Поморие. На 8 октомври в европарламента тя посочи града като пример за недостатъци във върховенството на закона в България. Днес тя е у нас, за да защити сънародниците си от Дъблин, които отказват да плащат такси за имотите си.

Комплексът „Сънсет ризорт” е известен като ирландското селище и е най-големият луксозен комплекс от затворен тип.

От 750 собственици на апартаменти около 350 са ирландци. Част от тях отказват да плащат, затова в имотите им са изключени електричеството и водата. По думите им таксата растяла всяка година.

„Аз нямам никакъв частен интерес за нищо в България и в момента разговарям с кмета понеже изпитвам уважение към институцията. Но целта на моето посещение е да разреша тези проблеми, които съществуват от много години. И аз трябва да се срещна с всички други въпроси между мен и кмета трябва да бъдат обсъдени в друга форма”, заяви евродепутатът Клеър Дейли, цитирана от Nova.

Тя беше посрещната със скандал от кмета на града Иван Алексиев. „Защо намесва града, защо намесва държавата в един спор, който е гражданско-правен. Тоест тя използва политически средства, за да реши един гражданско-правен спор, което е недопустимо. Ето това е погазване на всичко и това е евродепутат”, заяви той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама