Прокуратурата разследва разрешението на "Алепу"

19:33, 27 авг 20 25 2431 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Окръжна прокуратура – Бургас e образувала досъдебно производство срещу длъжностното лице, което е издало Разрешение за строеж на името на „Алепу вилидж“ АД. Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата. Именно с него е станало възможно изграждането на постройка на плажа Алепу край Созопол, за която първо се твърдеше, че е само подпора, а после се оказа, че е подпорна стена с бъдещ хотел, пише БГНЕС.

Държавното обвинение е започнало разследване за това, че през месец септември 2018 г., действайки в качеството си на длъжностно лице, същото нарушило служебните си задължения при издаване на Разрешително за строеж №100/10.09.2018 г. на името на „Алепу вилидж“ АД. Посоченото разрешително е издадено за Курортен комплекс „Алепу вилидж“ (етапно строителство) – Първи етап „Укрепване на свлачище“, Втори етап „Курортен комплекс“, находящ се местността Алепу, землище на град Созопол, с цел да бъде набавена облага за други лица, като от тези действия могат да настъпят немаловажни вредни последици. Така посочените действия осъществяват състав на престъпление по служба.

Съдът отложи делото за строежа на "Алепу"

Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура – Бургас е разпоредила да бъдат изискани незабавно от Община Созопол заверени копия на издадените по този казус разрешения за строеж. Указано е да бъде изискана и цялата документация, отразяваща резултатите от извършени проверки на място от РДНСК – Бургас, както и доклад от Началника на дирекцията. Разпоредено е също така да бъдат разпитани всички лица, имащи отношение към предмета на досъдебното производство. Постановено е в хода на разследването да бъдат извършени и други действия, сред които назначаването на Тройна техническа експертиза, Съдебно-оценъчна експертиза и Екологична такава.

Скандалите около строежа гръмнаха в началото на юни. После се намесиха и премиерът, и ДНСК, и Върховна административна прокуратура.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама