Откриха мъртви елени край Ропотамо

18:30, 10 авг 20 25 2566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два мъртви елена са намерени край река Ропотамо, съобщи БНР. На животните се натъкнала жена по време на разходка в резервата. Все още не е ясна причината за смъртта на животните, чиито лов в момента е забранен.

Животните са намерени от Десислава Луканова. Тя разказва, че по пътеката край реката не видяла нищо необичайно, но час и половина по-късно на връщане се натъкнала на мъртвите животни.

Невен Каравасилев от ловно сдружение "Лебед" коментира, че вероятно става въпрос за бракониерство. В момента ловът на елени е абсолютно забранен: "Сезонът му започва от месец септември с ловен водач, придружител от Държавното ловно горско стопанство. Съвпада с откриването на ловния сезон сега на 8-ми, още повече това нещо ме накланя към вероятно бракониерство".

На място са пристигнали представители на Ловното стопанство. Сезирана е Екоинспекцията в Бургас. Оттам коментираха, че елените не са защитен вид и компетентни за случая са Агенциите по горите и по безопасност на храните. Очакваме резултатите относно причините за смъртта им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама