Фестивал на Странджанския манов мед в Царево

14:55, 31 юли 20 / Общество 25 968 Галя  Б.
Снимка: Община Царево

За седемнадесета поредна година в Царево беше открит Фестивала на Странджанския манов мед и Странджанския пчелен прашец.

Събитието бе открито от Манол Тодоров – председател на сдружение „Странджански манов мед“ . Присъстваха кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев, представители на общинска администрация, както и жители и гости на града. Градоначалникът поздрави участниците във фестивала с думите:

Това е една прекрасна традиция, която се случва в Община Царево, а традициите са традиции, защото имат повтаряемост и надграждат всичко това, което е добра практика. Желая ви здраве, защото то е най-важния елемент от нашия живот. Желая здраве и на вашите пчели, защото без тях няма да го има този продукт. Вие пчеларите винаги ще получавате приятелска протегната ръка и подкрепа от общината. Желая ви успех“ .

С тези думи бе открит  XVII Фестивал на Странджандкия манов мед и Странджанския пчелен прашец.

Снимка: Община Царево

Община Царево се погрижи и за сигурността и здравната безопасност на гражданите и гостите, като бяха поставени означения със стрелки и табели, които да показват как да се придвижват хората и да спазват дистанция един от друг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!