ДНСК проверява строителството на Алепу

12:00, 05 юни 20 25 2346 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Недоволство и своеобразен протест в Созопол срещу строителството на Алепу се готви днес, предаде bTV.

Вчера Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира ДНСК да започне проверка изграждан ли е ваканционен комплекс при укрепването на свлачището. Това съобщи началникът на ДНСК, който беше спешно командирован от премиера в морската община.

Строителният контрол не видя да се строи хотел на Алепу, десетки протестират пред парламента.

Проверката следва да установи на място и по документи дали се спазват всички нормативни изисквания на Закона за устройство на територията (ЗУТ), Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), подзаконовите нормативни актове по прилагането им, както и другите нормативни актове, свързани със строителство в защитени зони. Следва също така да се провери поотделно и комплексно целия инвестиционен и строителен процес, да се проведат огледи на място, като се изискат и всички относими данни, съобщиха от прокуратурата.

Резултатите от проверката следва да се представят на ВАП максимално бързо, с обобщен доклад, в който да бъдат отразени направените констатации, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и последиците от тях и за санкциониране на виновните лица, вкл. постановени административни актове, а в случай на извършено престъпление – да се предприемат незабавно действия по реда на НПК.

СБЛЪСЪК: Изрядни ли са строителните дейности на плаж Алепу?

През февруари миналата година Строителният контрол издаде заповед за спиране на целия строеж, но в последствие на инвеститора беше разрешено да довърши брегоукрепването. При оглед на място от държавната инспекция заключиха, че 4-етажната сграда на брега не е хотел, а укрепително съоръжение.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама