Строителният контрол не видя да се строи хотел на Алепу, десетки протестират пред парламента

19:09, 03 юни 20 25 3425 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

За пореден път през последната година и половина проверка на Районната дирекция за национален строителен контрол в Бургас, извършена днес, установи, че четириетажна бетонна постройка на 30 м от морския бряг в местността Алепу край Созопол не е хотел, а "брегоукрепително съоръжение". Това съобщи след края на проверката началникът на дирекцията Милен Ненчев.

Пред журналисти на мястото той повтори, както и в други подобни случаи, че очевидното - строежът на сграда със стаи върху т.нар. Шофьорския плаж всъщност е "брегоукрепване" достигнало до четвърти етаж с напълно редовни строителни книжа, съобщава Дневник.

Днешната поредна проверка на плажа беше предизвикана от сигнал на сдружение "Бетономорие", което публикува в страницата си във Фейсбук снимки на напредващото строителство.

Според Милен Начев обаче "няма отклонение от издадените строителни книжа".

Сградата, която може да бъде видяна както на място, така и на публикуваните снимки, още през 2018 г. било издадено разрешение за етапно строителство. "Първият етап от строежа представлява изградената стоманобетонова конструкция, обясни Ненчев. Това е подпорна стена, която придържа всички земни пластове зад нея. Тази етапност е регламентирана и в разрешението за строеж."

В момента пред Народното събрание в София са се събрали десетки природозащитници, които не са доволни от резултатите след проверката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама