Шофьорът от гонката в Бургас остава в ареста

19:10, 09 май 20 25 3335 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Неправоспособният шофьор от среднощната гонка с пет полицейски патрула в Бургас – остава в ареста, съобщава bTV. Мястото е изключително оживено, защото това е централната пешеходна зона на морския град.

 Малко преди полунощ патрул опитва да спре автомобил, движещ се с включени дълги светлини. За да избяга, шофьорът свива по централните пешеходни булеварди „Богориди“ и „Александровска“.

Колата профучава край хора, седнали пред заведение на открито. Следват я няколко полицейски автомобила. Гонката завършва на площада, където беглецът катастрофира. Цяла нощ колата остава „паркирана“ на дървения постамент там.

Според свидетели водачът на автомобила е шофирал неадекватно и най-вероятно е бил пиян или дрогиран. По данни на МВР, мъжът е криминално проявен от Сливен и никога не е имал книжка.

Няколко часа по-късно и няколко пресечки по-надолу, 22-годишен шофьор помете 6 паркирани автомобила, при опит да завие.

„Представете си какъв удар е било тук от ъгъла, 6 коли една след друга са се нанизали, във верижна катастрофа, паркирали коли... бил е неадекватен, пиян, дрогиран, отказал е алкохолна проба“, коментира единият от потърпевшите Явор Михайлов.

След катастрофата водачът е избягал. Заловен е по-късно, със свалени номера на колата. Установено е, че шофьорската му книжка е отнета, заради предишен отказ да бъде тестван за алкохол и наркотици.

По обед, докато пресича оживено кръстовище, 16-годишно момче е блъснато на пешеходната пътека от лек автомобил. Шофьорът обясни, че детето е изскочило в последния момент пред него.

Очевидци обаче, оспориха тезата му. По думите им шофьорът е имал 7-8 метра, за да реагира. Детето е с комоцио в болницата. Живеещи в района настояват за светофар заради честите инциденти на кръстовището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама