Две села на протест срещу пускането на шофьор-убиец под домашен арест

11:41, 04 мар 20 25 2324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на две села излязоха на мирен протест срещу решението на бургаския съд да пусне под домашен арест шофьора, виновен за инцидента, предаде на БГНЕС.

Автомобилите на Тодор Тодоров и Ванча Байлова катастрофират леко на 28 февруари и двете возила биват паркирани от двете страни на пътното платно. Докато водачите разговаряли за ПТП-то, върху тях връхлита автобус, шофиран от 33-годишния Камен Филипов. Двамата загиват на място.

„Никакъв домашен арест. За две убийства домашен арест не може. Няма да е нито първият, нито последният избягал осъден“, казва Мария Тодорова, майка на загиналия Тодор.

Пред родната къща на 22-годишния Тодор, който бе прегазен от автобус в петък миналата седмица, се събраха семейството му и приятели. Те изразиха недоволството си от решението на Окръжния съд в Бургас да бъде пуснат под домашен арест шофьора, който причини инцидента - Камен Филипов.

„И да не е видял колата не вижда ли, че автобуса е на аварийни. Ще намали, Кой каза, че карал с 80 км/ч? Тези, които го казват, въобще не са отишли там да видят, че няма грам спирачка“, каза Николай Тодоров, баща на загиналия Тодор.

Подсъдимият Камен Филипов е родом от Турция. В съда съжали за постъпката си, но близките на загиналите в катастрофата се притесняват, че той ще избяга в чужбина. На протеста в село Росен дойдоха и близки на загиналата кметица на Присад Ванча Байлова.

„Тъй като той, доколкото разбрах, е с двойно гражданство, трябва да бъде задържан до гледане на делото. А това е една вратичка в момента и е напълно възможно да се укрие“, смята Михо Янчев, близък на загиналата Ванча.

Близките на загиналите се заканиха, че ако шофьора не бъде задържан, в събота ще затворят главния път Бургас-Созопол за около шест часа в двете платна. Толкова, колкото телата на техните близки лежали на платното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама