Съдът пусна Бенчо Бенчев на лечение в Истанбул

13:55, 05 фев 20 25 2562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският районен съд разреши на общинския съветник и бизнесмен Бенчо Бенчев да пътува за Истанбул, съобщи БГНЕС. Днес в съда започва делото срещу Бенчев, обвинен, че е помогнал на Димитър Желязков - Очите да се укрие.

Съдът потвърди мярката „парична гаранция“ на Бенчо Бенчев

В Истанбул Бенчев ще лекува паркинсона си и други придружаващи заболявания. Магистратите приеха искането на адвокататите на Бенчев еднократно да отпадне наложената му досега забрана да излиза извън страната. Бенчев ще може да е в чужбина до 31 март, а за 1 април е насрочено следващото заседание по делото, по което той е подсъдим.

Вероятно тогава ще бъде разпитван и Митьо Очите, както и петима свидетели по делото.

Бенчо Бенчев е обвинен в укривателство на Митьо Очите и за притежание на оръжие и боеприпаси. През август 2018 г. двамата бяха арестувани в Турция. Те пребивавали в един и същ хотел, като Бенчев наел на свое име стая за Очите. Освен това му помогнал да се придвижи от Гърция до южната ни съседка. След скандала, Бенчев, който бе зам.-председател от БСП на общинския съвет в Бургас, сдаде поста и бе отстранен от партията. Той, обаче, не напусна изцяло местния парламент, а се обедини с няколко други и сформираха своя група. На изборите миналата година той се яви като водач на листата на движение „Ние Гражданите“, като спечели място в местния общински съвет.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама