Рушаща се къща в центъра на Бургас застрашава десетки минувачи

08:37, 27 дек 19 25 2354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рушаща се къща в центъра на Бургас застрашава десетки граждани, които ежедневно минават по тротоара пред нея, съобщава Нова телевизия.

Родители с малки деца също минават по няколко пъти на ден пред необезопасената сграда, защото в близост има детска площадка. Живеещи в района са подали сигнал до Общината, с настояване да бъдат предприети мерки, преди да стане инцидент.

Пет от най-старите ни манастири ще бъдат реставрирани с евросредства

„Смятам, че сградата е много опасна именно заради детската площадка. Като майка това много ме притеснява. Тя е проблемна и смятам, че трябва да бъде обезопасена”, казва жената подала сигнала за опасната фасада.

„Сградата е 100% частна собственост. Отправяни са предписания за обезопасяване й, но за съжаление, в частна собственост можем да влезем много трудно. Мерките, които ние можем да предприемем вече са стартирани. Собствениците са заявили инвестиционни намерения, но все още няма внесени проекти. Ние сме принудени да предприемем следваща стъпка, която е да обследваме сградата допълнително”, коментира Веселина Илиева, главен архитект на Община Бургас.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама