Новият кмет на Созопол спира проекта за депо в Атия

12:59, 07 ное 19 25 2184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След няколко протеста на жители на село Атия, новият кмет на Община Созопол спира проекта за депо за строителни отпадъци. Относно центъра за временно съхранение на опасни отпадъци, Тихомир Янакиев ще настоява за гаранции, че няма да бъде замърсен района, съобщи БНР.

Около 30 души и днес протестираха пред сградата на общината срещу проектите. Тихомир Янакиев поясни, че буквално, след като се е заклел вчера, са му дадени да подписва документи за проектите.

Протест затвори пътя за Созопол

„Имаме площадка за временно съхраняване на опасни битови отпадъци, но същевременно до нея има няколко клетки за строителни отпадъци и машина, която, евентуално да бъде докарана, да ги раздробява. Което е на 200 м. от къщите на хората. Това е абсурдно! Изградена е площадката за временно съхраняване на опасни битови отпадъци. Аз ще направя всичко възможно като кмет, за да не допусна изграждането на следващия етап, това е депо за строителни отпадъци и тяхното раздробяване. Просто няма да го позволя това нещо“, заяви Янакиев.

Ако не изпълним проекта за опасни отпадъци, който е финансиран по Българо-швейцарската програма, ни грозят сериозни санкции, а Общината е зле финансово, поясни Янакиев. Ще настоявам за гаранции, че той няма да нанесе вреди, добави кметът.

Нено Димов пред протестиращите в Атия: Тук няма да има завод за отпадъци

Галина Генчева от Инициативния комитет на село Атия съобщи новината на протестиращите: „Няма да се изгражда и площадката за депо за складиране на електронно оборудване и електроника, излязла от употреба. Тия двата проекта отпадат“.

Подкрепа за селото заяви и новият му кмет Румен Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама