Оставиха в ареста кмета на Несебър

20:33, 31 окт 19 / Крими 25 1452 Topnovini
1

Съдът остави в ареста кмета на Несебър Николай Димитров и още двама от кандидатите на местния вот, които бяха арестувани при спецакция в морската община, предаде Нова телевизия.

Припомняме, че кандидатът за кмет на Несебър беше обвинен като ръководител на организирана престъпна група за търговия с гласове, а останалите четирима като членове на групата.

„Протоколи от претърсването и изземването на пари не са представени на този съдебен състав”, каза съдия Ушев, цитиран от bTV уточни, че не е установено за колко точно гласа става дума.

„Този съд за нуждите на това производство не може да се занимава с данните, че основният свидетел на прокуратурата Балинов в момента е следствен, а срещу него има и образувано досъдебно производство. Този състав смята, че купуването на всеки един глас е престъпление, и дори да става въпрос за 400 гласа, това надхвърля отделното престъпление и може да става въпрос за ОПГ и е подсъдно на специализиран съд”, обясни още той.

Димитров беше избран още на първи тур с голяма преднина и сега може да се наложи да се закълне като кмет в ареста. „Обществената подкрепа, която е получил кметът, не може да е индулгенция за липса на разследване”, категоричен беше Ушев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 139 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.