Несебър отбеляза рекорд на предлаганите суми за глас

09:47, 27 окт 19 25 2126 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изборният ден в Несебър започна с два рекорда. Твърди се, че има сигнали отново за купуване на гласове на територията на общината, в селата около общинския център.

Има рекорд на предлаганите суми за глас - 200 лева за листа на общински съветници и 200 лева за кандидат кмет, предаде БНТ. Другият рекорд е високата избирателна активност.

Задържан е още един кандидат за общински съветник в Несебър

Задържан беше още един кандидат за общински съветник. Той е част от организирана престъпна група за купуване на гласове, която специализираната прокуратура разследва.

Един от задържаните кандидати вече е освободен поради липса на достатъчно доказателства. Досегашният кмет и кандидат за четвърти мандат Николай Димитров, кандидат-кмет на Свети Влас и трима кандидати за общински съветници обаче остават в ареста.

В петък вечерта в Царево и Ахтопол беше проведена специализирана полицейска акция срещу купуването на гласове. Задържани бяха трима души, които по-късно бяха освободени заради липсата на достатъчно доказателства. От полицията отричат слуховете за задържан бизнесмен в Царево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама