Пребиха съпругa на председателката на Младежко ДПС-Сунгурларе

13:53, 11 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1489 Topnovini
1

Пребиха съпругa на председателката на Младежко ДПС-Сунгурларе Димитрина Събева. Това се посочва в декларация на Централния предизборен щаб на ДПС изпратена до медиите.

"На 10 октомври, около 23:00 часа в град Сунгурларе беше пребит в дома му съпругът на председателката на Младежко ДПС Сунгурларе Димитрина Събева, която е член на предизборния екип на кандидата на ДПС за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева. Три лица нахлуват в дома му с викове „Ние нали предупредихме съпругата ти да не се занимава с политика“ и „Каква работа имате вие българите в ДПС при тези турци?“. Следва тежък побой.

Централният предизборен щаб категорично протестира срещу този акт на насилие, който опорочава цялата предизборна кампания и подставя под съмнение честността на изборите и демокрацията в страната. Вече 30 години ДПС води политика на толерантност, взаимно уважение между различните религиозни групи. Нашата партия обединява българи, турци, роми - всички етноси. Вярваме, че това е правилният път на съвременна, европейска България", се посочва в декларацията.

От ДПС призовават органите на МВР незабавно да издирят и заловят извършителите на това грозно хулиганско деяние с етнически характер.

Според партията това престъпление е пряк резултат от насаждания от националистите език на омразата и етническото противопоставяне в обществото.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Страхувате ли се от коронавируса?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 68 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.