Боил Банов: Това е най-трудната година за "Аполония", но може да се окаже най-успешна

21:01, 29 авг 19 / Култура и наука 25 1471 Topnovini
1

Това е най-трудната година за празниците на изкуствата "Аполония", но може да се окаже най-успешна, каза министърът на културата Боил Банов на откриването на първото събитие от програмата на "Аполония 2019" - изложбата "Великата красота", което се състоя в Художествената галерия в стария град в Созопол. Той допълни, че според него устойчивите личности се доказват в трудни времена и пожела на добър час на тазгодишното издание, предаде БТА.

Започват празниците на изкуствата Аполония 2019

Директорът на фондация "Аполония" Маргарита Димитрова даде начало на фестивала и откри изложбата "Великата красота", в която се намират едно до друго произведения на имена от артистичната група на естетическите революционери от 90-те - група "XXL", заедно с автори като Красимир Добрев, активист от друга легендарна група от този период "Диско'95", както и Венелин Шурелов - име, свързано с идеите на арт група "Виа Понтика".

Созопол посреща 35-ото издание на фестивала „Аполония"

По време на същото събитие се състоя откриването и на изложбата "Плакати за арт фестивали", която е на площада пред Художествената галерия.

И двете експозиции могат да бъдат разгледани до края на празници на изкуствата "Аполония 2019".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани