С изложение и фестивал в Бургас ще бъде отбелязан Международният ден на младежта 

07:30, 12 авг 19 25 1472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По случай Международния ден на младежта Министерството на младежта и спорта организира младежко изложение и фестивал на цветовете. Домакин на събитията е Община Бургас, като всички дейности през деня ще се проведат в Морската градина, съобщиха от ММС.

Темата тази година е „Да преобразим нашия свят“ с фокус върху осигуряването на приобщаващо качествено образование и насърчаване на възможностите за учене през целия живот за всички. Програмата започва в 17.00 часа с младежкото изложение „Да преобразим нашия свят“ при Пантеона в Морската градина. От 20.00 часа започва Фестивалът на цветовете. За доброто настроение на цветния празник специален гост ще бъде българския диджей Double D.

12 август е обявен за Международен ден на младежта от ООН през 1999 г. В България за първи път датата се отбелязва официално през 2007 г. Международният ден на младежта дава възможност на държавите по света да разгърнат потенциала на младите хора, да отбележат техните постижения и да планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на обществото. Денят предоставя уникалната възможност за това младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама