Откриха околовръстното на Равда

15:50, 26 юли 19 / Общество 25 258 Topnovini
1
2
3

Обходната улица „България“ в село Равда беше официално открита от кмета на Община Несебър Николай Димитров, кмета на Равда Андон Бакалов и общинския съветник Костадин Нищелков – председател на комисията по ТСУ към общината.

Изграждането на трасето започна в края на миналата година и беше изпълнено в заявените срокове. Началото на новия път започва при стадиона на село Равда и завършва с кръгово кръстовище преди края на улица „Несебър“. Съоръжението е с дължина от около 900 м., с двупосочно движение и тротоарна част за пешеходци от двете страни.

С реализацията на проекта се осигурява заместване на транзитния трафик за Несебър, който до сега минаваше през центъра на Равда и създаваше значителни неудобства, както за жителите, така и за гостите на селото.

Това е един от важните за Община Несебър проекти и неговото осъществяване значително ще подобри условията за придвижване и средата за живот на жителите на Равда. В общинските планове за селото са включени още множество обекти, чиято реализация предстои.

Такъв е проектът за преустройство на сградата на Пощата, която общината придоби и превръщането ѝ в полифункционална обществена сграда с клубно предназначение, за обезпечаване на нуждите на различните възрастови групи от местните жители, съобразно с техните интереси. Общината планира реконструкция на улично осветление, като предстои цялостна подмяна на осветителните стълбове и замяната на съществуващите крушки с енергоспестяващо лед осветление за територията на цялото населено място.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани