В Бургас ще се проведе Street food & Art Festival

11:50, 28 юли 19 25 1034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

STREET FOOD културата печели все повече почитатели в цял свят. У нас тя също има многобройни фенове. Затова България се нарежда до всички европейски страни, които ще излъчат свой представител за най-голямото street food състезание в Европа - European Street Food Awards. Това съобщиха от пресцентъра на община Бургас. 


Националният кръг ще протече в рамките на Street food & Art Festival, който ще се проведе от 7 до 11 август в Бургас, в зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас. Посетителите ще могат да опитат кулинарни предложения на най-добрите български кухни на колела.


А на 11 август специално подбрано жури ще избере кой заслужава да се окичи с титлата "Най-добър street food готвач на България", за да представи страната ни на Големия финал на European Street Food Awards в Малмьо, Швеция, в края на септември.
Журито включва добре познатия на всички шеф Андре Токев, най-добрия млад готвач на България за 2018 г. - Васил Якимов, както и кулинарния консултант Луис Монтеро.


"Променя се не само начинът, по който се храним, но и начинът, по който общуваме, хранителните ни навици. STREET FOOD културата вече е част от съвременните тенденции на общуване в целия свят, затова нашата цел е да покажем, че изкуството и кулинарията са неразривно свързани в тази нова градска култура", споделя Николай Тодоров, автор на Street food & Art идеологията.


Ако сте в Бургас от 7 до 11 август, не пропускайте Street food & Art Festival, за да се насладите на умело забъркания фюжън от няколко вида изкуство в напълно автентична градска среда - кулинария, лятно кино, музика, литература, театър.

Кулинарни блогъри и влогъри ще покажат умения на живо пред феновете си, артисти и музиканти ще влязат в ролята на готвачи, професионални кулинари ще демонстрират уменията си, популярни лица от ТВ предавания ще се срещнат с почитателите си, докато се наслаждавате на дегустации и кулинарни демонстрации.


Част от програмата на събитието включва срещи и демонстрации със Станислав Райчев - победител в MasterChef 2018, Кристиана Лазарова и Карина Попова - участници в MasteChef, и кулинарните блогъри Адриана Гюзелева и Станка Стоянова. Филип Аврамов също ще сготви някои от любимите си ястия малко преди концерта си с група "Джинджифил". Ще видим кулинарни демонстрации на виетнамска, ориенталска, испанска и мексиканска кухня, а любимецът на малки и големи - Бате Енчо - ще направи японска кулинарна работилница за деца.


Фестивалните вечери ще завършват със специална селекция филми, концерти и диджей партита.


Фестивалът е с вход свободен, а на 9 и 10 август достъпът ще е безплатен само за притежатели на билети за SPICE Music Festival.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама