Фенове на „Нефтохимик“ излизат на протест, искат отчуждаване на стадиони

14:30, 08 юли 19 / Спорт 25 1402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фенове на „Нефтохимик“ излизат на протест в Бургас заради липсата на стадион в морския град. Сред причините е и взетото решение, футболният тим да домакинства мачовете си в Созопол, заради високата наемна цена на съоръжението в областния център, предава БНР.

Фенове на клуба излизат на протест, защото „вече 15 години, благодарение на далаверите на община, държава и един частник Бургас, е без собствен стадион. Стадионите бяха харизани на един монополист и единственият професионален отбор на града сега трябва да "домакинства" в Созопол - извън територията на общината, не и без кроткото бездействие на серия от собственици и управници на футболния клуб“.

Протестът им е насрочен за 20 юли, от 19 ч., с призив хората, които ще изразят подкрепа, да си носят и топки, да поритат и да се слуша мача „Нефтохимик“ – „Спартак“ Варна, който ще се играе в Созопол.

Феновете се обръщат и с отворено писмо към премиера, спортния министър, депутати и общински съветници, както и кмета на Бургас. В него те посочват, че през последните 20 години са свидетели на действия, в лицето на кметове и съветници, при които са загубени и двата стадиона в града – „Лазур“ и „Черноморец“. Съоръженията са апортирани или продадени и се рушат. Решението, според спортните привърженици, е отчуждаване на стадионите и предоставянето им за обществено ползване на регистрираните клубове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама