Прокуратурата в Бургас разпореди на кмета на Приморско да премахне бариерата за плажа "Аркутино"

18:20, 28 юни 19 / Общество 25 262 Topnovini
1

Окръжна прокуратура в Бургас разпореди на кмета на Приморско да премахне бариерата за плажа "Аркутино". Съоръжението препятствало достъпа до морската ивица, съобщиха от прокуратурата.

Експертиза: Дюната на къмпинг „Смокиня” е безвъзвратно унищожена

На място е направена проверка от Областна администрация - Бургас още на 13 юни. Тя е установила, че северният подход към плажа е ограничен с портал от две големи железни врати. Те са разположени на имот - държавна собственост, който е на Министерството на земеделието и горите.

По време на проверката вратите са били отключени, пешеходният достъп е бил свободен, но е събирана такса за вход с автомобили. Тогава служители от Областна администрация не са успели да установят кой точно събира таксата и с кого точно има сключен договор за това.

От прокуратурата напомнят, че според Закона за устройство на територията и Закона за Черноморското крайбрежие е недопустимо върху държавен имот да бъде поставена бариера, която да ограничава достъп до плажна ивица, без за това да има необходимите разрешителни. Това е и причината да бъде издадено разпореждане към кмета на Приморско незабавно да премахне металните съоръжения.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Страхувате ли се от коронавируса?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 158 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.