Деца стават пилоти и ръководители на въздушното движение на 1 юни

18:00, 27 май 19 / Общество 25 416 Topnovini
1
2
3
4
5

Авиомузеят в Бургас търси деца, които да "назначи" за пилоти и ръководители въздушно движение за Международния ден на детето - 1 юни. Става въпрос за игра "Успешен полет", в която участниците ще бъдат разпределени на отбори - пилот и ръководител въздушно движение.

Ръководителят въздушно движение трябва да насочва пилота, който със завързани очи, по пистата, трябва да премине успешно през препятствия. Спечелилите отбори ще участват в "разбиването" на самолет, пълен с лакомства, съобщи БТА.

През целия ден входът за посещение в музея за деца ще бъде безплатен. Авиомузеят се намира в района на летището в бургаския квартал "Сарафово".

Експозицията на пътнически, селскостопански и военни самолети разположена на открито. На летището посетителите могат да видят истинската "легенда" на авиацията - самолетът Ан-12, в който има интерактивна изложба, както и реактивния пътнически самолет Туполев - Ту-154.

Любителите на силни усещания могат да опитат авиаторските си умения с тестови "полет" с МиГ-17 Ф Fresco, както и с фронтовия изтребител МиГ-17, който е най-широко разпространеният самолет по време на войната във Виетнам. Музеят на авиацията в Бургас разполага с 9 летателни машини.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани