Кметът на Китен алармира за "изборни туристи"

14:40, 16 апр 19 / Политика Сподели в: 25 483 Topnovini Автор: Topnovini
1

За засилена регистрация на “изборни туристи” съобщи кметът на Китен Катя Вълчева. Напливът от желаещи да получат адресна регистрация бил в пъти повече от предишни години и според жителите на Китен интересът към черноморския град е свързан с предстоящите местни избори, съобщава Нова телевизия.

Още в края на миналата седмица кметът на Китен забелязала наплива от хора, които искат адресна регистрация. „Идват хора, които са непознати,не живеят в и се записват по настоящ адрес в Китен”, коментира Дора Павлова, деловодител на кметство Китен.

В администрацията на общината направили справка за няколко години назад. Обикновено през април идвали по един до трима новорегистрирани. Тази година броят им вече е 26 човека. „Говоря за хора, които нямат абсолютно никаква връзка с нашето населено място”, обясни Катя Вълчева, кмет на града.

И тя разказва как преди няколко дни е отказана адресна регистрация на двама жители на Чирпан заради липса на документи от собственичката на имота. От кметството им изпратили становище по официален път-в Чирпан. „И в понеделник те идват, заявяват. Във вторник аз им връщам отказ, в сряда те го получават лично, всеки един от тях, забележете в Чирпан. Вали, уж се регистрират тука, ще живеят тука. Защо си получават два дни след това документи и писма там, в Чирпан. Това обаче не пречи на същата тази наша съгражданка след два дни да докара други двама човека”, допълва градоначалникът.

А местните не вярват, тъй като туристическият сезон ще започне най-рано след два месеца и затова негодуват. „Еми те идват постоянно, постоянно идват, с БМВ-та, с незнам какво. Това е, външни хора ще ни определят съдбата на Китен. Аз съм против това нещо, ама никой... закона позволява”, споделя Милен Лалов, жител на морския град.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани