Ученици от гимназия в Бургас протестират срещу нови правила за облекло

09:45, 05 мар 19 25 1425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от английската гимназия в Бургас организират протест срещу въведени нови правила за облекло, с което трябва да посещават училището. Те са влезли в сила миналата седмицата и според тях гимназистите  могат да  посещават учебното заведение  с дрехи само в определени цветове. Заповедта е на директора  Жаклин Нейчева. В социалните мрежи учениците твърдят, че  не мога да влизат в класните стаи, ако са с дрехи в други цветове. Днес във Фейсбук те призовават, че чрез протестните действия ще ''дадем гласност на своето мнение и да покажем, че няма да се примирим с новите разпоредби''. Протестът започва в 10.30 часа пред сградата на училището.

В сайта на училището са публикувани новите изисквания :

Във връзка с промените в Правилника за дейността на училището АЕГ „Гео Милев“ гр. Бургас, въведени на 20.02.2019 с решение на Педагогическия съвет и влизащи в сила на 1.03.2019, напомняме, че всички ученици, обучавани в АЕГ „Гео Милев“ за учебната 2018-2019 г., следва да спазват следните ограничения за допустимост на облеклото в училище:

ДОПУСТИМИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА ОБЛЕКЛОТО:

1. Момчета: 1.1.тениска, риза, блуза, пуловер, поло с дълъг или с къс ръкав в един от следните цветове: бял, червен, син, сив; 1.2.панталон/дънки в един от следните цветове: черен, тъмносин, тъмносив, тъмнокафяв.

2.Момичета: 2.1.тениска, риза, блуза, пуловер, поло с дълъг или с къс ръкав в един от следните цветове: бял, червен, син, сив; 2.2.панталон/дънки/пола/рокля в един от следните цветове: черен, тъмносин, тъмносив, тъмнокафяв. 3.Тениска с логото и името на гимназията. (4)

НЕДОПУСТИМИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА ОБЛЕКЛОТО и външния вид на учениците:

къс, 3/4 и 7/8 панталон; панталони с ниска талия, тип шалвари, размъкнати, нарязани, увиснали, в ярка цветова гама и с шарки; анцуг и трикотажен клин; дълбоко деколте; къса пола; къса блуза и бюстие; прозрачна дреха; потник; джапанки; нецензурни изображения и текст по дрехите и аксесоарите; дрехи, рекламиращи алкохол, наркотици, тютюнопушене, секс и насилие; силен грим. 

Ежедневно ще бъде извършвана проверка за съблюдаване спазването на гореизложената заповед. Нарушителите ще бъдат наказвани/ отстранявани от учебния процес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама