Изсича се борова гора край къмпинг „Арапя“, готвят шест двуетажни вили

14:40, 24 яну 19 25 2107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борова гора се изсича край къмпинг „Арапя“ за строителството на 6 двуетажни вили, алармира БНР. Според становище на Държавното горско стопанство в Царево, имотът, който е на първа линия до морето, не попада в горска територия. От Регионалната екоинспекция в Бургас и Община Царево заявиха, че строителството е законно.

Това е урегулиран поземлен имот, предвиден за строителство още в Териториалния устройствен план на общината от 1997 година, каза кметът на Царево Георги Лапчев. "Частен имот, който отговаря на всички стандарти, в който има издадено разрешение за строеж, спазени са съответните изисквания на институциите, просто се строи. Да, на морето е, но ние сме най-морската община, всичко ни е морето", коментира още той.

За имота са проведени всички процедури по екологичното законодателство, каза директорът на екоинспекцията в Бургас Тонка Атанасова. "По време на процедурата, която сме провели и преценяване необходимостта от това, РИОС Бургас има становище от ДГС "Царево", в което казват, че имота не е горска територия", допълни тя.

Собственик на имота и възложител на строителството е софийската фирма „България пропъртис“. В района вече са изсечени десетки дървета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама