Бургас организира състезание по английски за второкласници

20:16, 19 яну 19 / Култура и наука Сподели в: 25 575 Topnovini Автор: Topnovini
1

Община Бургас организира състезание по английски език за всички желаещи ученици от втори клас. То се нарича "We love English" и ще се проведе на 23.02.2019-а година от 10:00 до 11:00 часа в Центъра за подкрепа на личностното развитие. Срокът за подаване на заявления за участие е до 8 февруари. Разпределението по зали ще бъде публикувано на www.burgas.bg и https://www.odk-burgas.com/ на 18 февруари.

Участниците в "We love English" ще бъдат разпределени в училища по райони, според тяхното местоживеене. Разпределението ще бъде предоставено на директорите на училищата, които ще уведомят участниците в кое училище ще се състезават.

Състезанието се провежда чрез тест с продължителност за решаването му 60 минути. Тестът се състои от езикови задачи за четене и писане и обхваща лексикалния и граматически материал по Английски език за II клас, съобразен с учебната програма на Министерството на образованието и науката за II клас по Английски език.

Тестът съдържа 11 задачи, като всяка от тях носи различен брой точки. Тестовете ще бъдат предоставени от Община Бургас. Класираните участници на призови места ще бъдат отличени с награден фонд от страна на община Бургас. Наградите включват:

- едногодишна стипендия по Общинска програма " Бургаски деца" за учениците, класирани на І място;
- участие в летен градски лагер по английски език за учениците, класирани на II и III място, с много игри, интересни проекти, еднодневни екскурзии и забавления;
- много предметни награди;

Всички участници в състезанието ще получат грамоти за участие.

Датата на връчването на наградите ще бъде обявена с публикуването на резултатите. Класирането се извършва по брой точки.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани