Унищожените дюни на къмпинг „Смокиня” са над декар

12:41, 16 яну 19 25 1857 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от декар са унищожените от багер дюни на къмпинг „Смокиня”. Това е установила проверката на екоинспекцията в Бургас.

Геодезическо заснемане на разораната защитена територия е установило, че най-много са засегнатите бели дюни, които са и най-ценни. Малка част от унищожените местообитания попадат в концесията на плажа. Повечето са в частни имоти.

"Ще се свържем с научни организации, които ще ни посъветват по какъв начин може това местообитание в по-кратък срок да бъде възстановено", обясни Тонка Атанасова от къмпинг „Смокиня”, предаде bTV.

Екоинспекцията ще сезира полицията и за останалите каравани в къмпинга, които се намират върху дюни. До момента са установени трима нарушители.

Прокуратурата повдигна обвинения на двама от задържаните за унищожаването на дюните – на сочения от прокуратурата за подбудител и на багериста, заравнил терена. На третия задържан – 18-годишен ученик, който е бил в багера, не бе подведен под отговорност. Наказанието за унищожаване на дюни е до 3 години затвор и глоба.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама