Окръжният съд в Бургас остави Подмола в ареста

17:54, 13 яну 19 25 1524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд на Бургас остави 56-годишния Антоан от Каменар по прякор Подмола в ареста. Мъжът бе задържан тази седмица по обвинение за наркотици. Според адвоката на Антоан обаче в него не са открити такива. Прокурор Червеняков пък заяви, че според държавното обвинение Подмола давал малки количества дрога на лица от турски прозиход като мостра и ако тя я одобрели, създавали организация за пласирането й в Хасково и Кърджали.

Подмола бе задържан, заради това, че на 10-ти януари в дома си в поморийското село Каменар предоставил лично на друг човек наркотик – 4 топчета коноп  в кутия от цигари. В случая конопът попаднал в Мустафа, който е свидетел. По този случай е образувано отделно дисъдебно производство.Подмола е известен с връзката си с Димитър Желязков – Очите през годините.

Съдът смята, че е налице реална опасност от извършване на престъпление от страна на Антоан П., ако не бъде задържан, която опасност се извежда от показанията на свидетелите С. Б. и М. К. По отношение опасността от укриване, Окръжен съд - Бургас намери, че към момента не съществува реална опасност обвиняемитя да се укрие, тъй като същият има трайна връзка с населеното място, в което живее. Опасностите, а именно обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление са дадени алтернативно, поради което и наличието само на една от тези опасности е достатъчно, за да обоснове вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в 3-дневен срок пред въззивна инстанция.

        

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама