Кола, "тапицирана" с тютюн, се опита да премине границата през Малко Търново

17:10, 04 яну 19 25 1700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лек автомобил, "тапициран" с над 80 килограма тютюн за наргиле, се опита да премине границата ни с Турция през пункта ни в Малко Търново. Това съобщиха от пресцентъра на митницата. Колата е влизала от съседната ни страна. Тя е марка "Citroen Xsara Picasso" с австрийски регистрационен номер и е управлявана от румънски гражданин.

Той е пътувал сам и пред българските митнически служители заявил, че не внася нищо за деклариране. При щателната проверка в хале митническите служители са открили във фабричните кухини на четирите врати на колата, в калниците, под пода и джантите на резервната гума общо 83 пакета. Всеки от тях съдържал 1 килограм недеклариран тютюн за наргиле с марка "AL FAKHER", с различни аромати.

 На шофьора е съставен акт за нарушение. Пред нашите власти той обяснил, че купил тютюна от Истанбул за лична употреба. Недекларираната стока е с пазарна цена около 21 хиляди лева и акциз 12 616 лева. За обезпечение на евентуални вземания по съставения акт е задържан и лекият автомобил.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама