България посрещна Новата година

12:15, 01 яну 19 25 2010 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В София стотици хора се събраха на площад „Батенберг” за празничния концерт. Веселбата премина нормално, като за реда се грижиха близо 400 полицаи и общински служители. Точно в 00.00 ч. зрителите се насладиха на празничната заря.

И в останалите градове на страната хиляди хора излязоха по площадите, за да приветстват 2019-а.

С Новата година Пловдив става Европейска столица на културата. Хиляди пловдивчани посрещнаха новата 2019 година площад "Стефан Стамболов". Заради глоба от 3000 лева на площада нямаше пиратки, но съседната улица "Преслав" бе буквално блокирана от бомбички на пътното платно. Автомобилите бяха принудени да спрат, за да не се стигне до инциденти.

Хиляди варненци пък се хванаха на хоро, което се извиваше в продължение на почти 30 минути. Над 2000 души посрещнаха 2019-а с концерта на площад "Независимост".  

От впечатляващата триизмерна сцена варненци забавляваха Любо Киров, Deep Zone Project и италианският DJ Fabrizio Parisi. Музикалните изпълнения подгряха празничното настроение на хората, а точно в полунощ пъстроцветна 10-минутна заря изпълни с багри небето над града. Купонът на площада продължи до 2 часа след полунощ с много настроение.  

И в Бургас посрещнаха 2019-а с концерт на съвременни изпълнители, но и фолклорни танци. А за желаещите имаше 2000 парчета баница и чаша вино. Няколко хиляди отброиха на площада последните минути на 2018-а и извиха десетки хора́.

Нощта се превърна в един голям купон под открито небе, а на празничната сцена се раздадоха без остатък Дара, Павел и Венци Венц, Жечка Сланинкова и водещият DJ Мартен.

Много публика и висок градус на настроението - такава е равносметката и от първия собствен новогодишен концерт на най-големия бургаски комплекс "Меден рудник".

И във Велико Търново много хора посрещнаха Новата година под звездите. Част от празника беше и благословът на великотърновския митрополит.

В Благоевград тържествата на площада продължиха повече от три часа. Точно в полунощ жители и гости на града си честитиха новата 2019 година на площад "Георги Измирлиев", с пожелание тя да бъде мирна и да донесе много здраве и сбъднати мечти. 

Точно в полунощ новогодишните обичаи за заря, шампанско и Дунавско хоро спазиха и в Русе. Рокаджиите от Б.Т.Р. свириха за хилядите хора, дошли да гръмнат шампанско и да се хванат на голямото хоро минути след полунощ.

В Стара Загора на площада свири Иво Папазов – Ибряма. А първите минути от новата 2019-а бяха посрещнати с впечатляваща заря и хора́.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама