Започна изграждането на околовръстното на Равда

17:00, 12 ное 18 25 1329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна многоочакваната реализация и същинското строителство на северния околовръстен обход на Равда - улица „България“. Началото на новото трасе започва при стадиона и завършва с кръгово колело преди края на улица „Несебър“, съобщиха от общината.

Новата улицата ще е с дължина от около 900 м., с двупосочно движение и тротоарна част за пешеходци от двете страни. Целта на проекта е да се осигури заместване на транзитния трафик за Несебър, който до сега минаваше през центъра на Равда и създаваше значителни неудобства, както за жителите, така и за гостите на селото.

В общинските планове за селото са включени още множество обекти, чиято реализация предстои. Пример е проекта за преустройство на сградата на Пощата, която общината придоби, и превръщането и в полифункционална обществена сграда с клубно предназначение, за обезпечаване на нуждите на различните възрастови групи от местните жители, съобразно с техните интереси. Общината планира реконструкция на улично осветление, като предстои цялостна подмяна на осветителните стълбове и замяната на съществуващите крушки с енергоспестяващо лед осветление за територията на цялото населено място.

Община Несебър работи и по други проекти за Равда, за които предстои обществено обсъждане, за да бъдат спазени демократичните процедури при вземане на решения от обществен интерес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама